Äijäjooga

Äijille joogaa

Pääsin kertomaan Puumalan eläkeliiton Äijäkerholle joogasta. Äijäkerhon puheenjohtaja nykäisi minua hihasta aiheen puitteissa ensimmäisen kerran Puumalan hyvinvointimessuilla viime syksynä. Asia konkretisoitui joulun tienoilla. Kutsun saatuani aloin miettimään mihin olen rupeamassa. Yleisöni tulisi olemaan keski-iältään yli seitsemänkymppisiä miehiä. Ei ehkä kaikkein yleisin harrastajaryhmä joogatunneilla. Otin kuitenkin haasteen vastaan, vaikka hirvittikin, olenhan harrastelijatason joogaaja.

Menin pienen jännityksen vallitessa esitykseni kanssa kerhon kokouspaikkaan Puumalan kunnantalon kahvilaan. Paikalla oli vähän yli 20 kerholaista. Heidän käsiteltyään omat kokousasiansa pääsin ääneen. Paikalla olleet kuuntelivat esitystäni mielenkiinnolla. Puolenkymmentä kuulijaa oli joskus kokeillut joogaa ja ainakin yksi oli harrastanutkin joogaa useamman vuoden jakson. Kuulijoiden kiinnostus rentoutti minua ja sain vetää esitykseni mukavasti jutustellen.

Kerroin hieman joogan historiaa, mistä jooga muodostuu, minkälaisia joogalajeja on olemassa ja mitä vaikutuksia joogalla voi olla, sekä omakohtaisia kokemuksia joogan vaikutuksista. Esitykseni päätteeksi vedin lyhyen tuolijoogaharjoituksen. Näin kaikki pääsivät tutustumaan joogaan ihan käytännössä. Harjoitus oli minulle antoisa, kaikki osallistuivat harjoitukseen ja keskittyivät tekemiseen. Ja kaikki tekivät harjoituksen omalla tyylillään, kuten joogatessa pitääkin. Jokainen taipui ja venyi juuri niin paljon kuin kuuluikin ja teki liikkeet niin pitkinä tai lyhyinä kuin itsestä hyvältä tuntui.

Vaikka olin itse ”opettamassa” joogaa Äijäkerholle, taisin saada kuitenkin suurimman opin itse. Ennakkoon ehkä mietin, onko jooga kiinnostava aihe Äijäkerholle. Ennakkoluuloni osoittautui vääräksi, kuulijat olivat avoimia, kiinnostuneita ja halusivat aiheesta lisää tietoa ja ohjeita. Se on hyvä muistaa elämässä muutenkin, ole avoin uudelle, kiinnostu ja ota selvää.

Olli

Jaa blogi