Date

09 - 10 touko 2020
Expired!

Time

10:00 - 16:00

ONLINE: Shamanismin peruskurssi

Shamanismin perusteita kokemuksellisesti * Seremonia * Shamaanirumpu

Tervetuloa oppimaan shamanismin perusteita ONLINE!

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsittelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Shamanistisista työkaluista tutustumme erityisesti rumpuun. Teemme yhdessä rumpumatkan ja tutustumme voimeläimiimme tai henkioppaisiimme. Kurssille osallistuaksesi sinulla ei tarvitse välttämättä olla omaa rumpua, mutta mikäli se on, tulemme käyttämään niitä.

Erityisenä taikamaisena seremoniallisena työkaluna on myös Karjalan Pyramidi. Helena tuo omat Karjalan Pyramidinsa erityiseen seremoniaamme. Mikäli sinulla on omia kivisiä pyramideja, voit mieluusti tuoda myös ne mukanasi, mutta näitä ei tarvitse olla.

Shamanistisen toiminnan ulottuvuudet koskettavat leikkivyyttä ja lapsenomaista uteliaisuutta ja kokeilevuutta. Kurssin tarkoitus on ennenkaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanismin harjoittaja, tai et. Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamanistisen harjoittajan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville.

Kurssin opettaja:
Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista. Helenan mielenkiinnon kohteita ovat erityisesti näkijyys-tietäjyys, shamanistinen seremonia, naisshamaanius ja shamaanien uudet sukupolvet. Helena palasi takaisin Itä-Suomeen jatkamaan opintojaan ja elämänprojektiaan Karhun Taloa, yli 13 Kööpenhaminassa vietetyn vuoden jälkeen. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hän teki päätöksen omistaa elämänsä kokonaisvaltaisesti shamanistiselle työlle ja äitiydelle. Helena aloitti toimimaan kokopäiväisenä shamanistisena ja henkisenä harjoittajana marraskuussa 2015. Helenalla on 7-vuotiaat tanskalais-suomalaiset kaksoset.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta ja tiibetiläisiltä lamoilta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:

Siirretty järjestettäväksi ONLINE:

Kurssin aikataulu:

Kurssi alkaa lauantaina klo 10.00 ja päättyy sunnuntaina klo 16.00. Ilmoittauduthan mukaan ainoastaan, mikäli pystyt olemaan mukana koko kurssiviikonlopun alusta loppuun. Tarkempi kurssin aikataulu tulee olemaan osallistujakirjeessä, mikä lähetetään noin 1-2 kk ennen kurssin alkua. Osallistujakirjeessä on myös tiedot mukaan otettavissa tavaroista ja ennakkotehtävästä.

Sopiiko kurssi minulle?:
Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, shamanismista tai alkemiasta. Tai kenties haluat vain seistä vahvemmin omalla elämäntielläsi, ja löytää inspiraatiota siihen, mitä se voisi olla. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, sillä tämä kurssi on suunnattu erityisesti ensikertalaisille. Mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tai käynyt Helenan muita kursseja, tämä kurssi voi tarjota uutta syventävää tietoa ja mieleen palautusta aiemmin opitusta.

Kurssiviikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

Hinta ja ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu on 179 EUR sis. ALV 24%, kurssin opetus ja sisältö.

Luethan Karhun Talon varaus- ja peruutusehdot sekä vastuuvapautus-säännöt: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Kurssille voi osallistua max. 14 osallistujaa.

Lisätietoa osoitteesta info@karhuntalo.com