Date

23 elo 2020
Expired!

Time

All Day
Peruttu. Ei tarpeeksi ilmoittautumisia.

Puumala joogaa -päivä

Puumala joogaa -kohti tasapainoa Karhusalin sylissä 23.8.2020

 

Tämä perinteinen (jo toinen) joogapäivä tarjoaa mahdollisuuden kokea kehon ja mielen tasapainoa kahden eri energian omaavan harjoituksen avulla, yhdistyen päivän lopulla yhdeksi olotilaksi. Tämä kaikki tapahtuu Metsäsydämessä, mitä kauneimmissa puitteissa.

 

Elämä, ihminen ja luonto elävät jatkuvaa muutosta, jossa yin ja yang energiat vaihtuvat pulssaavassa muodossa päämääränä näiden kahden energian tasapaino. Kesän aika on yang energian nousun aikaa. Yang energia edustaa räjähtävää, ulospäinsuuntautuvaa ja maskuliinista energiaa, joka kiinalaisen viiden elementin teorian mukaan edustaa tulta. Jos tulta on liikaa mieli voi käydä ylikierroksilla ja olotila voi olla rauhaton. Jos vuorostaan tulta on liian vähän, olomme voi tyypillisesti olla nuutunut ja voimaton ja mieli epävarma.
Yhdistämme dynaamisen liikkuvan ja aktivoivan yang energian restoratiivisen rauhoittavan yin energian kanssa. Viritämme molempia energiatasoja saavuttamaan tasapainon.

 

Aikataulu
10.00 Tervetuloa!
10.30-12.30 Joogatunti: Dynaaminen flow
1230-14 Lounas
14.00-16.00 Joogatunti: Rauhallinen yin
16.00-17.00 Päätös + Tee ja kahvi

 

Dynaaminen Flow
Mari
Kahden tunnin mittaisessa Flow harjoituksessa antaudumme liikkeen vietäväksi ja tutkiskelemme kehossa tapahtuvaa liikkeen tuomaa muutosta. Tällä tunnilla unohdamme asana harjoituksen pysähtyneisyyden ja juhlimme jatkuvaa asanan muutosta yhdestä muodosta toiseen soljuvana kokonaisuutena. Anna kehollesi mahdollisuus liikkua vapaasti ja nauti sen meditatiivisesta vaikutuksesta vaikka harjoitus saavuttaakin dynaamisen luonteen. Tämä tunti antaa sinulle tilaisuuden harjoitella oman näköisesti liikkeen kautta ja iloita sen tuomasta vapaudesta ja irti päästöstä. Hengitys on myös liikettä. Työskentelemme fyysisen kehon liikkeen ja hengityksen aikaansaavan liikkeen rajapinnassa näitä kahta voimaa saumattomasti yhdistäen, ei pakottaen. Liike voi vapauttaa kehoa saavuttamaan eri muotoja, jotka voivat tuntua väkinäisiltä pysähtyneemmässä asanaharjoituksessa. Nostatamme ja suuntaamme yang energioita harjoituksen aikana. Tunnin teemana toimiikin ajatus: irtipäästö, liike, vapaus ja ilo.

 

Rauhallinen Yin
Maria
Kahden tunnin aikana rentoudutaan kokonaisvaltaisissa yin-asanoissa jotka ovat kestoltaan 5-10 minuuttia. Kehon ja mielen liike rauhoittuu ja hiljentyy, joka mahdollistaa kääntymisen sisäänpäin turvallisessa ympäristössä. Yin joogan vaikutukset perustuvat pitkäkestoisuuteen ja maltillisuuteen, jolloin kehon lihaskudokset (faskiat), nivelet, jänteet ja luusto saavat kaipaamaansa huomiota. Yin joogassa aktivoidaan kehon meridiaaneja, jotka ovat kiinalaisesta lääketieteestä tuttuja kehon energiakanavia. Kehossa kaikki on yhteydessä toisiinsa ja esimerkiksi takareisiin kohdistuva maltillinen venytys avaa koko kehon takaosaa.
Tunnin teemana toimii ajatus: sulautuminen, yhteys ja kauneus.

 

Opettajat
Mari Granström
Olen valmistunut Villa Mandalan RYT200-joogaopettajakoulutuksesta maaliskussa 2019 ja opiskelen joogaterapeutin opintoja Villa Mandalan 350H-joogaopettajien jatkokoulutuksessa.
Jooga on ollut iso ja tärkeä osa elämääni jo vuosikymmeniä ja koenkin joogan itselleni tavaksi olla ja elää ja hahmottaa ympärillä olevaa maailmaa. Asanaharjoituksessa anatomia ja linjaukset ovat lähellä sydäntäni. On upeaa miten jokaiselle meistä löytyy ihan jokaisesta asanasta juurikin se omalle keholle sopiva muoto. Haluan tuoda liikkeen kautta iloa sekä mielelle että keholle ja kannustan harjoituksessa kaikkia kokeilemaan uusia asioita itseään haastamalla hymy huulilla. Pidän myös rajojen rikkomisesta, joten tunneiltani voi löytyä joku hieman yllättävä elementti.
Lämpimästi tervetuloa harjoittelemaan kanssani ja astua hyvien vibojen lentävälle matolle ?

 

Maria Talvitie
Olen valmistunut RYT200-joogaopettajaksi syksyllä 2017 Hima Happinessin koulutuksesta. Toisen RYT200 koulutuksen kävin skotlantilaisen Dhugal Meachemin Yin-joogakoulutuksessa, josta valmistuin keväällä 2019, Dhugalin kanssa tein myös 100h Hatha koulutuksen. Joogaa olen opettanut Helsingissä, Puumalassa ja Mikkelissä. Olen myös henkisen hyvinvoinnin ohjaaja, Lightfulness coach master. Olen kulkenut omannäköistä polkuani kohti merkityksellistä ja valoisaa elämää.
Sydäntäni lähellä on läsnäolo ja luonto. Jooga on minulle tapa elää ja löytää syvempää yhteyttä itseen ja ympäröivään. Asanaharjoittelussa ohjaan lempeästi ja rauhallisesti kuuntelemaan omaa kehoa ja hiljaisuudesta kumpuavaa viisautta. Oma harjoitukseni on opettanut minut kohtaamaan ja arvostamaan kehoni yksilöllisyyttä, tätä haluan jakaa myös joogatunneillani. Koen joogan kehon, mielen ja luonnon tasapainoisena kokonaisuutena ja annan jokaiselle tilaa ja mahdollisuuden tehdä harjoitusta omista lähtökohdistaan.

 

Metsäsydän
Metsäsydän oy on keväällä 2019 Olli Luukkosen ja Maria Talvitien perustama liiketoiminta, jonka liike on luonto ja toiminta on läsnäolo. Metsäsydän tulee mahdollistamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia tuottavia koulutuksia, retriittejä ja tapahtumia (stay tuned!).
Metsäsydämen tilat ovat Ollin ja Marian kotitilalla huikeissa maisemissa Saimaan Naistenveden rannalla. Upea luonto ja ympäröivä hiljaisuus luovat puitteet, joissa jooga saavuttaa uuden ulottuvuuden.

 

Ilmoittautuminen
Torstaihin 20.8. mennessä
Kerrothan samalla mahdollisista ruokavaliotoiveista
Viestillä 0504143697 /Maria
Tai linkistä: https://forms.gle/45vEWWK5yr4di8zo7

 

Liput
60€
Maksu tapahtuman alkaessa käteisellä, tai MobilePayllä.

 

Lounas
Lipun hintaan sisältyy maistuva ja hyvää oloa lisäävä keittolounas!
Päivän päätteeksi on mahdollisuus jäädä hetkeksi viettämään aikaa yhdessä teen, kahvin ja pienen välipalan äärelle.
Ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliot.

 

Tarvikkeet
Ota mukaan oma joogamattosi ja lämmintä vaatetta.
Lounastunnin, 1,5h, aikana on mahdollisuus myös pulahtaa Saimaan kirkkaaseen ja puhdistavaan Naistenveteen. Ota pyyhe ja uima-asu matkaan.

 

Vakuutus
Huolehdithan omasta vakuutuksestasi, joka kattaa mahdolliset tapaturmat. Metsäsydän oy ei vakuuta tapahtumaan osallistujia.

 

Peruutusehdot
Ilmoittautumiset ovat sitovia.
Metsäsydän oy pidättää oikeuden perua tapahtuman, mikäli minimiosallistujamäärä (10) ei toteudu.