Jooga

Osallistu Metsäsydämen Marian joogatunneille

Yoga Studio Mikkelissä
Tunnit tauolla toistaiseksi 
Tutustu Yoga Studio Mikkelin Nettijoogaan 

Puumalan kansalaisopisto 
joogaryhmät peruttu keväältä 2020

Sulkava, Järvi-Suomen kansalaisopisto 
joogaryhmät peruttu keväältä 2020

Kesällä 1.6.-27.7.2020
Puumalan kansalaisopiston
Kaikille avoimet, ei ilmoittautumista,
Kesäjoogatunnit
Maanantaisin 
17-18.30 Nuorisotalo
5€ käteismaksu

Metsäsydämessä 22.6.-14.8.
Joogamajatalon tunnit avoinna kaikille
Iltaisin Yin-jooga
Aamuisin Hatha-jooga
Ilmoittautuminen aukeaa kesäkuussa.

Yksityistunnit

Mahdollisuus yksityistunteihin Zoomin välityksellä. 

Yritystunnit

Mahdollisuus yritystunteihin Zoomin välityksellä.

 

Kysy lisää, pyydä tarjous, kerron mielelläni lisää.

Maria Talvitie 0504143697 / maria@metsasydan.fi

Yhteystiedot löydät myös täältä.

Mitä jooga on?

Jooga on menetelmä ja matka kohti tasapainoista hyvinvointia. Sana jooga tarkoittaa yhteyttä, jonka voidaan ajatella olevan kehon ja mielen yhteyttä, yhteyttä itseen, yhteyttä luontoon.

Joogatunneilla tehdään asanoita, joogaliikkeitä, pranayama- eli hengitysharjoituksia ja jokainen tunti päättyy loppurentoutukseen. Tunneilla jokainen tekee omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.

Joogatyylejä on kymmeniä erilaisia ja jokaisella joogaopettajalla on oma tyylinsä opettaa. Jokainen tyyli ja opettaja voi toimia tienviittana matkalla hyvinvointiin, poimi tunneilta aina itsellesi siinä hetkessä tarpeellinen.

  • Hatha joogassa tehdään aurinkotervehdyksiä, viivytään seisoma-asanoissa, sekä eteen- ja taaksetaivutuksissa kehoa aktivoiden noin minuutin ajan. Sana hatha on sanskritia ja tarkoittaa aurinkoa ja kuuta. Hathassa haetaankin näitä kahta vastakkaista voimaa kehoon, voimaa ja likkuvuutta. Hatha jooga sopii kaikille.
     
  • Vinyasa Flow joogassa liikkeet yhdistyy hengityksen kautta, jolloin harjoituksesta tulee virtaavampi ja fyysisempi. Hengityksen ja liikkeen yhdistämisestä käytetään sanskritin sanaa vinyasa.

  • Yin jooga on näiden kahden liikkuvamman joogatyylin vastakohta, jossa matkataan kohti rentoutta ja irtipäästämistä. Yin joogan liikkeissä ollaan 3-10 minuuttia ja fyysisenä kohdealueena on lihaskalvot, nivelet ja jänteet. Yin jooga sopii kaikille.

Maria ja jooga

Maria löysi joogan yli kymmenen vuotta sitten, asuessaan Helsingissä. Ensimmäiset vuodet vierähti astanga-joogatunneilla. Vuosien mittaan rauhallisemmat ja lempeämmät joogatyylit alkoivat tuntumaan omilta, kun oma sisäinenkin maailma alkoi rauhoittumaan. Jooga olikin aluksi täydellistä vastapainoa hektiselle lentoemännän työlle, opiskelulle yliopistolla ja myöhemmin työelämälle. Ollin astuessa Marian elämään, asiat alkoivat kääntyä kohti omaa hyvinvointia ja myös joogasta tuli entistä tärkeämpi menetelmä löytää rauhaa itsestä. Maria opiskeli Hima Happinessin RYT200 joogaopettajaksi Saara Rönnholmin kurssilla, joka päättyi lokakuussa 2017. Jooga on matka, jossa ei valmistuta. Maria on opiskellut myös Dhugal Meachemin opissa toisen RYT200 koulutuksen yin joogaa, ja RYT100 hatha joogaa. Ja matka jatkuu!

Marian tyyli ohjata hatha-joogaa ja flow-joogaa on tarkka ja oivalluttava. Yin joogassa Maria ohjaa lempeästi ja sallivasti jokaista kohti omaa itseään. Marian tunneilla on aina turvallinen ilmapiiri ja koet tulevasi huomatuksi. Välillä myös itketään ja nauretaan, yksin ja yhdessä.

Namaste

Seuraa Mariaa somessa: